Pavel jen pár dní po jízdě bez helmy poučuje motorkáře: Vždy si vezměte přilbu

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě

5. srpna 2023 13:53

Petr Pavel v sobotu zavítal na dobročinnou akci Keep Respect, která se koná v Kladrubech na Benešovsku na podporu zraněných motorkářů. Jezdce jen pár dní po vlastní kauze s jízdou bez helmy vyzval, aby za všech okolností nosili přilbu na hlavě. 

Pavel apeloval na účastníky dobročinné akce, aby na cestách nosili helmy, a to i v případě jízdy trvající jen pár minut. "Když pojedete někam na motorce, i na krátkou vzdálenost, vezměte si přilbu," prohlásil dnes v Kladrubech. 

Na prezidentovu jízdu bez helmy v obci Rtyně v Podkrkonoší upozornila televize CNN Prima News, které divák zaslal video zachycující situaci. Hlava státu v reakci slíbila, že na sobotní akci věnuje na dobrovolné vstupné částku vyšší, než je horní hranice pokuty ve správním řízení udělované za tento přestupek.

Pavel uvedl, že vnímá své pochybení a za dopravní přestupek se omlouvá. "Při jízdě na motorce celý život dodržuji všechna bezpečnostní opatření, od přilby přes oblečení s chrániči až po bezpečnostní airbagovou vestu. V tomto případě jsem jel dohustit pneumatiky k čerpací stanici," napsal na sociální síti X.

Podle hlavy státu šlo o cestu dlouhou jeden a půl kilometru, která vedla převážně po řídce používané komunikaci, ale krátce i po hlavní silnici. "Byla to hloupost. Uvědomuji si, že prezident by měl jít v dodržování pravidel příkladem," poznamenal.

Témata: Petr Pavel motorkáři