Páteční počasí: Jaro pokračuje. I na horách může být 10 stupňů

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

16. února 2024 6:00

Až nad 16 stupňů se teplota v Česku vyšplhala ve čtvrtek, přičemž ani pátek nepřinese výrazné ochlazení. Maximální teploty budou jen nepatrně nižší, dokonce i na Šumavě může být 10 °C, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Musíme hlavně ráno a dopoledne počítat s místními mlhami nebo nízkou oblačností, ale na Moravě a ve Slezsku se většinou rozpustí a velká část dne bude slunečná. V Čechách se modrá obloha ukáže jen místy a přechodně, od západu se během dne zatáhne," uvedli meteorologové k pátku na sociální síti X.

Počasí přes den (07-24):

Oblačno až polojasno, zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne od západu až zataženo a později večer na západě ojediněle přeháňky. Na východě i skoro jasno a přibývání oblačnosti až v závěru období. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C, na Šumavě až 10 °C. Mírný jihovýchodní, na severovýchodě jihozápadní vítr 3 až 7 m/s. V západní polovině Čech a ráno a večer místy i jinde vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ