Oštěpař Jakub Vadlejch je Atlet roku 2023

Jakub Vadlejch s manželkou

Autor: Libor Frýdl

5. listopadu 2023 8:38

Oštěpař Jakub Vadlejch získal ocenění Český Atlet roku potřetí za sebou. V roce 2023 si tuto prestižní cenu odnesl díky svému bronzu z mistrovství světa a vítězství v Diamantové lize. Navíc jeho výkon 89,51 metru byl nejdelším hodem sezony.  

Vadlejch získal 1405 bodů v hlasování 141 funkcionářů, trenérů a novinářů díky další úspěšné sezoně. I přes to, že mu velké zlato opět uniklo, byl s uplynulým atletickým rokem spokojený.

"Já bych sezonu 2023 nazval téměř perfektní. Povedlo se mi vyhrát celkově Diamantovku, měl jsem nejlepší světový výkon a získal bronz z mistrovství světa. Sice to byla bronzová medaile, ale byla tam. To byla jediná nepatrná chybička, jinak by to byl dokonalý rok," řekl.

Třiatřicetiletý Vadlejch tak nadále suverénně vládne českým atletům. Ve hlasování o titul Atlet roku předběhl stříbrného koulaře z halového mistrovství Evropy, Tomáše Staňka, o 372 bodů.

Na třetím místě skončila smíšená štafeta na 4x400 metrů, která získala bronz na mistrovství světa a triumfovala na Evropských hrách.

Čtvrtý byl dálkař Radek Juška a pátá tyčkařka Amálie Švábíková. 

Témata: Jakub Vadlejch