Opilý policista napadl dívku! Policie: Neakceptovatelné a neomluvitelné

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

14. března 2024 15:10

Policie ve čtvrtek reagovala na aktuální kauzu, která ohrožuje její pověst. Jeden z příslušníků měl totiž v únoru napadnout v Praze mladou dívku, zatímco byl opilý. Případem se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Na únorový incident v Nádražní ulici upozornil deník Blesk. Opilý policista ve slavnostní uniformě měl po policejním plese napadnout před nočním barem dívku. Konkrétně ji tahal za vlasy po zemi, také na ni zaklekl. Pomáhala mu jeho přítelkyně, údajně také policistka. Do věci se snažili vložit přihlížející, nakonec dorazila policejní hlídka.

Napadenou mladou dívku museli ošetřit záchranáři, kteří ji s lehčím poraněním převezli do nemocnice. Strážci zákona podle listu naměřili muži 2,6 promile alkoholu v krvi, opilá byla i jeho přítelkyně. 

"Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," uvedla dnes policie na sociální síti X.

Incidentem se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která v tuto chvíli nemůže sdělit jakékoliv podrobnosti. 

Témata: krimi Policie ČR GIBS