Opilecký útok připraví policistu o místo. Ve službě už není

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

18. března 2024 21:54

Policie zahájila s příslušníkem, který měl v únoru v opilosti napadnout dívku v Praze, řízení o zproštění výkonu služby. Informovala o tom v pondělí na sociální síti X. Už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

"Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Po dobu toho řízení policista nebude ve službě," uvedla policie na sociální síti X. 

Na únorový incident v Nádražní ulici upozornil deník Blesk. Opilý policista ve slavnostní uniformě měl po policejním plese napadnout před nočním barem dívku. Konkrétně ji tahal za vlasy po zemi, také na ni zaklekl. Pomáhala mu jeho přítelkyně, údajně také policistka. Do věci se snažili vložit přihlížející, nakonec dorazila policejní hlídka.

Napadenou mladou dívku museli ošetřit záchranáři, kteří ji s lehčím poraněním převezli do nemocnice. Strážci zákona podle listu naměřili muži 2,6 promile alkoholu v krvi, opilá byla i jeho přítelkyně. 

"Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," napsala policie. Incidentem se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). 

Témata: krimi Policie ČR