Oktagon 58: Vémola se dočkal! V odvetě století v Edenu ukončil Végha ve druhém kole

Oktagon poprvé zavítal na fotbalový stadion v Edenu. 32

Autor: Jan Hrabě

8. června 2024 22:09 | Aktualizováno: 9. června 2024 0:05

Oktagon zažil svůj letošní tuzemský vrchol. Největší česká MMA organizace si poprvé troufla na fotbalový stadion v Edenu, který zaplnila. Důvod? Hlavním tahákem sobotního turnaje byla odveta století mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou. Terminátor v ní slovenskému sokovi oplatil předchozí porážku a navíc obhájil titul.

Kdo čekal, že veteráni československého MMA budou v ostře sledovaném duelu vyčkávat, toho úvodní kolo naopak zvedlo ze sedaček. Oba bojovníci měli své momenty, ale pět minut na určení vítěze nestačilo.

Vémola ale potvrdil svou pečlivě budovanou dominanci v úvodu druhého kola, kdy Végha dostal pod sebe na zem a ten v sevření soupeře odklepal. A vítězná odveta byla na světě.

V nejvíce očekávaném zápase večera se bojovalo o pás, který slavnostně přinesli hokejoví mistři světa, konkrétně brankář Lukáš Dostál a obránce Michal Kempný.

Na hlavní kartě končily zápasy předčasně, a to i k nelibosti lidí, kteří přišli do arény fotbalové Slavie. Češi David Kozma a Jaroslav Pokorný totiž prohráli už v prvním kole. Radost příchozím, zejména těm ze sousední země, udělal alespoň Marek Mazúch. 

Slovenský zápasník po salvě úderů za pouhých 75 sekund uzemnil Davida Zawadu. Pokorný před ním po třech minutách a pár sekundách k tomu prohrál se svérázným Irem Shemem Rockem. Kozma vydržel ve svém souboji ještě o půl minuty méně. Ion Surdu ho trefil nejprve v postoji a ihned poté i na zemi, kam se český bojovník skácel. Bylo hotovo.

Největší aplaus si v první polovině večera před "poločasovou" show populární rapové formace PSH vysloužil jediný český reprezentant v dosavadním programu Miloš Petrášek, který si za častého skandování přezdívky Meloun došel pro vítězství nad polským vyzyvatelem Kamilem Wojciechowským. Zápas navíc doprovázela dobrá atmosféra, kterou podpořil i Vémola, když se prošel po ploše kolem velmi dobře zaplněných tribun.

Velkou odezvu vyvolalo také oznámení o návratu uzbeckého zápasníka Makhmuda Muradova do Oktagonu v jedné z přestávek. Expartner zpěvačky Moniky Bagárové se vrací po angažmá v nejprestižnější světové organizaci UFC.

Pozornost přitahovala také utkání z turnaje Tipsport Gamechanger, který se letos koná v lehké váze. Postup do dalšího kola si zajistili španělský zápasník Acoidan Duque a k radosti většiny příznivců i polský fighter Mateusz Legierski.

Legierski ve svém duelu jasně porazil Angličana Akonneho Wanlisse, který se v Edenu dočkal až nepřátelského prostředí. Bylo zkrátka jasně patrné, na čí straně stojí publikum. Vítězové z Polska a ze Španělska přesto zvítězili až na body.

Předčasně skončily i úvodní dva zápasy večera, v nichž Turek Attila Korkmaz ukončil Makwana Amirkhaniho a Němec Deniz Ilbay slovenského soupeře Denis Trpišanský.

Témata: Oktagon MMA Karlos Vémola Attila Végh Makhmud Muradov Oktagon 58