OKTAGON 54 v Ostravě: Paradeiser, Lengál a Kohout v lize mistrů MMA! Co o nich musíte vědět?

Ondřej Novotný a Vlado Lengál 7

Autor: Jan Hrabě

28. února 2024 15:05

OKTAGON finišuje s přípravami nabitého ostravského turnaje, v němž se lidé mohou kromě titulového zápasu fenomenálního českého zápasníka Patrika Kincla těšit i na pokračování milionové pyramidy Tipsport Gamechanger. Náš web stars24.cz bude o víkendu u toho! Na co se mohou lidé připravit?

Ostrava bude svědkem prvního kola soubojů v rámci pokračování turnaje Tipsport Gamechanger, které bylo potvrzeno již na prosincové tiskové konferenci OKTAGON TIME. 

Pyramida je nabita odměnami pro zápasníky lehké váhy z celé Evropy v hodnotě jednoho milion eur, sám vítěz si pak ve finále odnese 300 000 eur, což je odměna na české sportovní scéna opravdu nevídaná. Není proto divu, že se o účast v Lize mistrů MMA okamžitě přihlásili ty největší zápasnické elity. Novinkou ve druhém ročníku je i rozdělení 1 milionu eur mezi fanoušky. Tento koncept by měl být poprvé podrobně představen právě v Ostravě. 

Mezi 16 elitními jmény nechybí ani zástupci české-slovenské MMA scény. Samozřejmostí je účast Ronyho Paradeisera, který v prosinci právě v Ostravě získal vysněný titul šampiona proti Buchingerovi a nyní je v životní formě. Patří mezi jedny z největších favoritů na vítěze, nelze totiž přehlédnout, jak strmě stoupla jeho technika a forma. Výhodu bude mít jistě i ve své výšce, která je v jeho váhové divizi výjimečná a při současné bilanci 5 výher v řadě, ze kterých 4 byly na KO, je na skvělé cestě k úspěchu.

Paradeiser vs. Buchinger 2 | OKTAGON 50

Video: YouTube

Pohádková výhra by pro něj určitě nebyla malicherná, užívá si totiž naplno roli otce dvou malých synů. V prvním kole bude na Ronyho čekat turecký softwarový inženýr a milovník matematiky Attila Korkmaz. Dvojnásobný evropský MMA šampion s černým páskem v BJJ nebyl nikdy ukončen na KO. Tihle dva spolu mají přitom docela zajímavou historii – Korkmaz za svou životní prohru označuje zápas s Andrewem Fisherem. Právě toho ale Rony naposledy s přehledem zničil. 

Zástupcem českých bijců bude Vlado Lengál a Matouš Kohout.  

Matouše Kohouta čeká odveta s bývalým šampionem, v OKTAGONu neporaženým Mateuszem Legierskim. Byl to právě on, kdo v roce 2022 zhatil rozjetou Kohoutovu cestu. Vyhlášený polský ničitel domácí scény má i cenný skalp Paradeisera. Kohout také porazil Ronyho ve finále OKTAGON UNDERGROUNDU, kterému kraloval a na kontě má i Malacha nebo Pukače. Zápas s Legierskim má pro něj mnohem větší význam – nejde jen o boj o čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru, tohle je osobní a dlouho očekávaná odveta. Bude prvním, kdo Legierskiho v organizaci porazí? 

Vladimír LENGÁL vs. Daniel TORRES | Tipsport Gamechanger 2

Video: YouTube

Vlada Lengála, bývalého hokejistu a stoupající hvězdu MMA si fanoušci zamilovali. Není divu, sympaťák baví nejen svými dovednostmi a dokonalou průpravou z boxu, ale i svou upřímností, vtipem, krásnou manželkou a roztomilými synky nebo parťáctvím se zápasníkem Radkem Roušalem. Co ale čert (a český fanoušek) nechtěl – na Lengála bude čekat v 1. kole super-favorit celé soutěže Daniel Torres. Ten je ze všech 16 zápasníků tím nejvýše postaveným ve světovém žebříčku (aktuálně světová #37) a jde z něj strach. Tenhle tvrďák si totiž už zažil mnohem víc než souboj na tři kola.

Vyrostl v Brazílii v jedné z nejnebezpečnějších čtvrtí na světě, kde viděl na vlastní oči násilí a kriminalitu, jakou si jen těžko představit. Otce mu zastřelili na ulici před vlastním domem a po životě s matkou alkoholičkou, která malého Daniela jednou málem zabila, byl předán adoptivní rodině. Právě biologický otec mu ukázal krásu bojových sportů a přál si, aby se jim jednou věnoval. A tak je tu, zocelený a chladnokrevný Torres, který se v Ostravě postará o životní zápas Vlada Lengála. 

Témata: Oktagon MMA Vlado Lengál Rony Paradeiser Matouš Kohout