OBRAZEM: Formule 1, sporťáky a letadla! To byl Masaryk Racing Days

Na Automotodromu Brno završil sezonu Masaryk Racing Days 83

Autor: Zdeněk Tuhý

9. září 2024 14:43

Masarykův okruh o víkendu duněl pod burácením motorů. Návštěvníci obdivovali nejen leteckou show, ale i čtrnáct závodů různých tříd. Pozornost na sebe upoutal 16letý Max Karhan, který v sérii F4 CEZ vyhrál dva ze tří závodů a dotahuje vedoucího Oscara Wurze. Adrenalin, rychlost a emoce - to byl Masaryk Racing Days!

Na Masarykově okruhu to o víkendu pořádně vřelo. Poprvé se tu představil prestižní šampionát cestovních vozů TCR Europe. A co víc, nedělní kvalifikaci v partnerské sérii TCR Eastern Europe ovládl český jezdec Adam Kout z týmu HYUNDAI / Janík Motorsport. Česká vlajka tak zavlála na nejvyšším stupni vítězů, a to hned několikrát během víkendu. 

Adam Lacko z týmu Buggyra Racing dominoval ve své třídě s vozem Mercedes AMG GT4, když ovládl oba sprintové závody a ve vytrvalostním hodinovém klání získal skvělé druhé místo. Zářili i závodníci týmu Mičánek Motorsport v kategorii GTC. V prvním sprintu triumfoval Josef Záruba před Bronislavem Formánkem, ale v nedělním závodě si oba borci pořadí prohodili. Brněnský okruh tak znovu patřil domácím!

Celý víkend na Masarykově okruhu byl plný vzrušení, nejen díky závodům. Diváky zaujala stará formule 1 Arrows A22 s mocným atmosférickým motorem V10, kterou v roce 2001 řídili legendární Jos Verstappen, otec Maxe Verstappena, a Enrique Bernoldi. 

Nedělní odpoledne na Masarykově okruhu přineslo momenty, které zanechaly všechny diváky v úžasu. Před startem závodu třídy ESET Cup Series se na závodní dráze odehrála neuvěřitelná podívaná: na trať přistála dvě letadla. Tento neobvyklý a dechberoucí moment dodal víkendu další náboj a přilákal pozornost všech přítomných.

Témata: Masaryk Racing Days 2024