Nová spolupracovnice prezidenta Petra Pavla: Kdo nahradí mluvčí Řehákovou?

Markéta Řeháková

Autor: Jan Hrabě

18. prosince 2023 17:52

Pražský hrad v neděli oznámil, že oddělení komunikace Kanceláře prezidenta republiky posílí Karolína Blinková. Někdejší mluvčí veřejnoprávní České televize nahradí bývalou mluvčí prezidenta Petra Pavla Markétu Řehákovou. 

"Do Kanceláře prezidenta republiky přichází Karolína Blinková. Nová vedoucí Oddělení komunikace a zástupkyně ředitele komunikace před nástupem pracovala jako mluvčí České televize," uvedla kancelář v neděli na sociální síti X.

Blinková byla mluvčí ČT za jejího předchozího vedení, když veřejnoprávní médium vedl Petr Dvořák. Po nástupu nového generálního ředitele Jana Součka se mluvčí televize stala dřívější moderátorka a dramaturgyně Objektivu Vendula Krejčová.

Hrad už v říjnu oznámil, že komise, jejíž součástí byl i prezident Pavel, vybrala do role ředitele komunikace Víta Koláře, který byl na přelomu devadesátých a nultých let redaktorem ČT, kam se vrátil v roce 2013 do kanceláře generálního ředitele. V posledních letech vedl divizi Korporátních vztahů, komunikace a obchodu. V minulosti působil také v diplomacii na pozicích mluvčího ministerstva zahraničí, ředitele odboru komunikace a generálního konzula v Austrálii a na Novém Zélandu. 

Kolářova předchůdkyně a bývalá Pavlova mluvčí Markéta Řeháková definitivně odešla z Pražského hradu na začátku října, aby podle svých slov předešla spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř kanceláře. "Pane prezidente, děkuji Vám. Jsem vděčná i hrdá, že jsem mohla být součástí Vaší úžasné cesty," loučila se na sociální síti X. 

Témata: Petr Pavel Markéta Řeháková