Nepomohlo ani intenzivní brždění. Pro sraženého chlapečka letěl vrtulník, na silnici se nerozhlédl!

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Autor: Robert Meichsner

27. srpna 2024 15:55

Stačilo neopatrné rozhodnutí a šestiletého hocha odvážel vrtulník na traumacentrum ústecké nemocnice. Při přebíhání cesty na sídlišti v České Lípě nedal pozor a řidič Fabie prakticky neměl šanci reagovat. 

Záchranáři v České Lípě na Liberecku zasahovali u nehody, při které jednatřicetiletý řidič srazil šestiletého chlapce. „V pátek 23. srpna kolem 18.30 zasahoval v České Lípě mezi sídlišti Sever a Lada vrtulník zdravotnické záchranné služby,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič Škody Fabie zřejmě neměl možnost situaci zachránit. „Dva kamarádi ve věku 6 a 7 roků do jeho jízdní dráhy vběhli náhle a bez rozhlédnutí zprava ze Zoubkovy ulice, když projížděl z Okružní do Jáchymovské ulice,“ popsala mluvčí.

Starší z nich měl štěstí, mladší bohužel nestihl přeběhnout včas. „Přes intenzivní brždění řidiče se s autem střetl. Přitom utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem,“ dodala Baláková.

Ta dále zdůraznila, ať rodiče dětem neustále připomínají, jak je důležité se při přecházení silnice rozhlédnout a pohybovat se v ní se zvýšenou opatrností. „Pokud si o tom s nimi nebudete povídat, zvyšujete tím pravděpodobnost toho, že na svou nepozornost mohou doplatit stejně jako šestiletý chlapec z České Lípy,“ upozornila.

Policisté se také obracejí na řidiče, „aby se maximálně soustředili na dění na silnici, a dokázali tak alespoň včasnou reakcí zmírnit následky chyb, které děti v silničním provozu dělají. Děkujeme, že naše apely vyslyšíte,“ uzavřela Baláková.

Témata: Liberecký kraj Nehody aut Záchranná služba