Německo řeší silvestrovský únos dvou dětí. Jde o syny příslušnice tamní smetánky

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

2. ledna 2024 15:58

Dánští policisté vyšetřují ve spolupráci s německými kolegy únos dvou dětí ve věku 10 a 13 let. Došlo k němu během silvestrovské noci v Dánsku nedaleko hranic s Německem. Únos může souviset se sporem rodičů ohledně péče o potomky. 

Devětačtyřicetiletého otce napadli krátce po půlnoci během sledování novoročního ohňostroje před restaurací v obci Grasten, uvedla dánská policie. Obě děti byly následně přinuceny nastoupit do vozidla. Pachatelé únosu vzápětí odjeli ve dvou autech s německými poznávacími značkami.

Na případ jako první upozornil německý bulvární deník Bild. Dánští policisté zahájili vyšetřování pro podezření z ublížení na zdraví a zbavení osobní svobody. Jsou také v kontaktu s německými kolegy. 

Vyšetřovatelé se domnívají, že případ může souviset s probíhajícím sporem ohledně péče o děti, po nichž se stále pátrá. Podle Bildu jde o děti devětačtyřicetileté Christiny Blockové, dcery zakladatele německé sítě restaurací Eugena Blocka a partnerky známého německého moderátora Gerharda Dellinga. 

Blocková už několik měsíců vede s exmanželem Stephenem Henselem spor o děti. Právě s ním byli oba synové v době únosu.

Témata: Policie Německo dánsko Německo