Nehoda vlaků: Po srážce v České Třebové jsou poškozeny vagony i lokomotiva

V České Třebové se srazily dva nákladní vlaky 6

Autor: Markéta Dosedělová

3. prosince 2023 13:52 | Aktualizováno: 3. prosince 2023 17:38

Na nádraží v České Třebové se dnes srazily dva nákladní vlaky. Nehoda se obešla bez obětí, jeden člověk utrpěl zranění. Informovali o tom hasiči Pardubického kraje na sociálních sítích. Podle Drážní inspekce vznikla škoda za zhruba 150 milionů korun.

"Dnes v 5:53 byla na tísňovou linku oznámena srážka dvou nákladních vlaků za stanicí Česká Třebová. Dle prvotních informací o počtu zraněných se mělo jednat o 2 osoby," uvedli hasiči s tím, že nakonec byla zraněna jedna osoba.

Na místo vyrazila profesionální jednotka z Ústí nad Orlicí a jednotka Správy železnic z České Třebové. "Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná skutečně o střet 2 nákladních vlaků v depu,"  doplnili hasiči.

Zraněnou osobu si do péče ihned po příjezdu převzala zdravotnická záchranná služba. Jelikož došlo ke středu vlaků mimo hlavní železniční trat, provoz vlaků nebyl nijak omezen.

Česká Třebová hraje klíčovou roli v historii a současnosti české železnice a je známa jako strategické železniční centrum, ať už jde o technickou infrastrukturu či významné železniční události.

Město ležící na spojnici mezi Prahou a Brnem je významným dopravním uzlem i domovem významného železničního depa a řady technických inovací. Hraje klíčovou roli v údržbě a servisu železničních vozidel a patří k největším v České republice.

Témata: Nehody vlaků Pardubický kraj