Nehoda na dálnici D5: Senior vjel do protisměru, srazil se s dalším autem

Nehoda na dálnici D5

Autor: Markéta Dosedělová

19. listopadu 2023 15:37

Pětasedmdesátiletý řidič na exitu na dálnici D5 nerespektoval dopravní značení, najel do protisměru a způsobil dopravní nehodu. Na svém webu to uvedla policie ČR.

"Včerejšího dne před 19. hodinou jsme na linku 158 přijali hned několik oznámení o vozidle, které jede v protisměru na dálnici D5 ve směru na Prahu. Bohužel během chvíle se oznámení potvrdila, neboť na 129. km dálnice D5 došlo k dopravní nehodě," uvedla policie.

Pětasedmdesátiletý řidič s vozidlem Land Cruiser na exitu Nová Hospoda nerespektoval dopravní značení a vjel na dálnici v protisměru. Tam pokračoval v levém jízdním pruhu a střetl se s vozidlem Land Rover, které řídila pětačtyřicetiletá řidička vezoucí nezletilou spolujezdkyni.

Po nárazu skončilo vozidlo Land Rover mimo dálnici v travnatém svahu. Na místo podle policie ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a účastníci dopravní nehody byli převezeni k lékařskému ošetření.

U řidiče bylo podle policie vyloučeno požití alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek. "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí.

Témata: Nehody aut Dálnice D5