Nehoda autobusu na Náchodsku? Zabránila jí prudká reakce řidiče, policie shání svědky

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

22. září 2023 10:10

V Královéhradeckém kraji shání policie svědky středečního incidentu, kdy řidič autobusu zabránil střetu jen okamžitou prudkou reakcí. Jedna z cestujících však utrpěla blíže nespecifikované lehké zranění. 

Na veřejnost se s žádostí o pomoc prostřednictvím webu obrací náchodští dopravní policisté, kteří chtějí objasnit nehodový děj v Červeném Kostelci-Lhotě. K incidentu došlo krátce před 16. hodinou na křižovatce u čerpací stanice OLVAN.

Místem jel zatím neidentifikovaný řidič, pravděpodobně v červeném osobním autě, ve směru od České Skalice na Trutnov a nedal přednost v jízdě žlutému autobusu. Řidič prostředku hromadné dopravy musel prudce zabrzdit, aby zabránil střetu, přičemž došlo k lehkému zranění jedné z cestujících. 

"Žádáme samotného řidiče/řidičku, případně svědky, kteří mají jakýkoliv poznatek k okolnostem a průběhu této dopravní nehody, nebo palubní kameru, která by zachytila nehodový děj, aby se přihlásili přímo policistům z dopravního inspektorátu Náchod na telefonním čísle 974 534 254/251 nebo 727872248. Využít můžete také bezplatnou linku 158," vyzvala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 4 931 dopravních nehod v Královéhradeckém kraji. Bylo jich jen o osmnáct více než v předchozím roce. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR