Na Rallye Šumava se stala tragédie! Pro ženu letěl vrtulník, v nemocnici podlehla zraněním

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie

Autor: Jan Hrabě

20. dubna 2024 19:05 | Aktualizováno: 20. dubna 2024 22:02

Tragická nehoda předčasně ukončila letošní Rallye Šumava Klatovy. Jedna z posádek v sobotu havarovala při průjezdu rychlostní zkouškou. Vážně zraněná spolujezdkyně byla vrtulníkem přepravena do nemocnice, kde ale svým zraněním podlehla.

Organizátoři před 14. hodinou informovali o nehodě posádky se startovním číslem 55 při prvním průjezdu rychlostní zkouškou RZ1 Janovická. "Ke zraněnému členu posádky byla přivolána záchranná služba a následovala přeprava vrtulníkem do nemocnice," napsali na facebooku.

Po třech hodinách přišla nejhorší možná zpráva. "Vedení Rallye Šumava Klatovy s politováním oznamuje, že spolujezdkyně posádky SČ 55 přes veškerou snahu lékařů zemřela na následky těžké nehody po transportu do Plzeňské fakultní nemocnice," uvedl PAMK Klatovy s tím, že organizátory nastalá situace velice zasáhla. Pořadatelé vyjádřili pozůstalým upřímnou soustrast.

Rychlostní zkoušky RZ 5 a 6 byly po tragické události zrušeny. O případném dalším průběhu Rallye Šumava se mělo rozhodnout po setkání s posádkami. Večer bylo oznámeno, že závod byl předčasně ukončen. 

Osmapadesátý ročník Rallye Šumava Klatovy začal v pátek, kdy došlo k první vážné nehodě. Zraněný člen posádky tvořené Michael a Elisabeth Putzovými po ní byl přepraven vrtulníkem do nemocnice. 

Témata: Rally záchranáři Plzeňský kraj