Na podzimní prázdniny 2023 naváže svátek, nicméně je neprodlouží. Volno bude už v září

Školství

Autor: Jan Hrabě

29. srpna 2023 10:00

Školou povinné děti si ještě užívají poslední dny nejdelších prázdnin v roce, než příští týden po dvou měsících opět usednou do lavic. První volný den v novém ročníku připadá díky státnímu svátku na září. Na konci října budou následovat dvoudenní podzimní prázdniny. 

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) zatím neaktualizovalo záložku Organizace školního roku na svých webových stránkách, kde tak stále najdeme informace k uplynulému školnímu ročníku. O termínech prázdnin je však již rozhodnuto.

První na řadě jsou ty podzimní, pro které platí termín 26. a 27. října. Jde o čtvrtek a pátek, přičemž státní svátek 28. října (Den vzniku samostatného československého státu) připadá na sobotu, takže se letos nedočkáme dne volna navíc.

Podzimní prázdniny ovšem nebudou prvním volnem mimo víkendy ve školním roce 2023/24. Školáci i jejich rodiče zůstanou doma již ve čtvrtek 28. září, kdy je Den české státnosti.

Dětem však stále ještě zbývá posledních několik dní z letních prázdnin. Vyučování v novém školním roce začíná v pondělí 4. září 2023. 

Témata: Školství děti vzdělání