Muž tvrdil, že se k protestu přidá se samopalem. Přišla si pro něj zásahovka

Policie zadržela muže, který vyhrožoval, že se k protestu zemědělců přidá se samopalem.

Autor: Jan Hrabě

19. února 2024 16:06

Policie v souvislosti s pondělní akcí zemědělců v Praze zadržela muže, který vyhrožoval, že se k protestu přidá se samopalem. Doma opravdu měl nelegálně držený samopal vzor 58. Pro muže si o víkendu přišli příslušníci policejní zásahové jednotky. 

Policie o případu informovala v pondělí odpoledne na sociální síti X. Výhrůžku o víkendu zachytili kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie. "Pisatel avizoval, že až pojedou protestující se zemědělskou technikou do Prahy, přidá se se samopalem a půjde s ním na Úřad vlády ČR," uvedli strážci zákona.

Podezřelého v neděli dopoledne zadržela zásahová jednotka pražské policie. Při následné domovní prohlídce byl nalezen nelegálně držený samopal vzor 58 v plně automatické verzi se zásobníky s ostrým střelivem.

"Muž skončil v policejní cele, je podezřelý z několika trestných činů, kdy mu v případě odsouzení hrozí až deset let vězení. Kriminalisté podali na státní zastupitelství podnět na jeho vzetí do vazby," dodala policie.

Policie věnuje podobným případům vyhrožování zvláštní pozornost po prosincové tragické střelbě v hlavní budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha v Praze. Nepřežilo jej 14 lidí, mezi oběťmi byli studenti i vyučující.

Témata: krimi Policie ČR protest zemědělců v Praze (19.2.2024)