Muž, který na Vsetínsku zbil partnerku a nechal ji v zahradním domku, míří do vazby

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

10. listopadu 2023 20:20

Okresní soud ve Vsetíně v pátek poslal do vazby muže, který byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Policie se případem z Valašského Meziříčí zabývá od úterý, obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody v délce až 16 let. 

Soudce poslal muže do vazby dnes odpoledne, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ho následně převezli do ostravské vazební věznice. "V rejstříku trestů má násilník 5 záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost," sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala v noci z pondělí na úterý na dvoře rodinného domu. Dvaatřicetiletý muž pod vlivem alkoholu po předchozí hádce napadl svou o rok mladší podnapilou přítelkyni. Konkrétně ji několikrát razantně udeřil pěstí do hlavy a obličeje.

"Žena při útoku upadla na zem a uhodila se do hlavy. Agresor pak vážně zraněnou přítelkyni odtáhl do obytné zahradní chatky, kde ji ponechal. Ráno ji nalezl mrtvou," napsala mluvčí krajské policie Simona Kyšnerová. 

Násilnou smrt potvrdila nařízená soudní pitva. Krajští kriminalisté v pátek obvinili muže ze ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. V případě odsouzení mu hrozí až šestnáctiletý trest odnětí svobody. 

Témata: soudy Policie ČR krimi Zlínský kraj