MS v ledním hokeji: Padělatel dopaden! Policie očekává další případy

Mistroství světa v ledním v hokeji v Praze

Autor: Jan Hrabě

17. května 2024 8:26

Policie dopadla podvodníka, který lidem prodával padělané vstupenky na probíhající mistrovství světa v ledním hokeji v Česku. Strážci zákona již v úterý informovali, že eviduje přibližně 300 případů falešných vstupenek. Do arén v Praze a Ostravě, kde se hraje, tak nemohly stovky lidí.

Policie ve čtvrtek na sociální síti X uvedla, že zadržela čtyřiatřicetiletého muže z Pelhřimovska na Vysočině, který má padělané vstupenky na svědomí. Strážci zákona zadrženého muže obvinili.

"Zatím pěti poškozeným prodal padělky za 600 000 korun. Padělky mají stejný QR kód i čárový kód. Podvedených lidí bude ještě mnohem více," dodali policisté k případu.

Policie o problematice v úterý informovala na sociální síti X. "Za první čtyři dny jsme přijali na kontaktním místě u pražské arény oznámení týkající se více než 270 falešných nebo opakovaně prodaných vstupenek s celkovou škodou za přibližně šest set tisíc korun," uvedli strážci zákona.

Menší počet případů zaznamenala policie v dějišti druhé základní skupiny. "V Ostravě evidujeme prozatím 29 falešných vstupenek se škodou necelých 90 tisíc korun. Většinou se jednalo o lístky na zápasy týmu Slovenska," zmínila.

Mistrovství světa v ledním hokeji se v Praze a Ostravě hraje od pátku. Český národní tým zatím v O2 areně nastoupil ke čtyřem zápasům, naposledy ve středu porazil Dánsko 7:4.

Témata: Hokej MS Policie ČR krimi