MS v ledním hokeji: Češi vyhlížejí velkou posilu z NHL! Kdo by mohl dorazit?

Mistroství světa v ledním v hokeji v Praze

Autor: Pavel Krejčí

17. května 2024 11:34

Nadějně to vypadá s velkou posilou pro národní tým z NHL. V noci totiž z play-off zámořské soutěže vypadla Carolina, za kterou hrál útočník Martin Nečas. Reprezentace už se k jeho zapojení do domácího šampionátu poprvé vyjádřila. 

"S Martinem jsem mluvil několikrát v průběhu sezony a vždy mi řekl, že pokud jeho tým vypadne z play-off, rád do Prahy na mistrovství světa přijede," prozradil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Nečase čekají ještě zdravotní a výstupní testy, zdůraznil Nedvěd. "Jsme domluveni, že si budeme dnes odpoledne volat a řekneme si, jak na tom je. Věřím tedy, že ještě během dneška budeme vědět, jestli a případně kdy se k našemu týmu připojí," dodal.

PROGRAM českého týmu na MS v hokeji

PÁ 17. 5. od 20:20 Česko - Rakousko
SO 18. 5. od 20:20 Česko - Velká Británie
ÚT 21. 5. od 16:20 Česko - Kanada

Brankáři: 
Lukáš Dostál (Anaheim / NHL), Petr Mrázek (Chicago / NHL), Karel Vejmelka (Arizona / NHL)

Obránci: 
Michal Kempný (Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim / NHL), Jan Rutta (San Jose / NHL), Tomáš Kundrátek (Oceláři Třinec), Libor Hájek (Dynamo Pardubice), Jan Ščotka (Kometa Brno), Jakub Krejčík (Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild / AHL)

Útočníci: 
Ondřej Beránek (Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (HV71 / SWE), Matěj Stránský (Davos / SUI), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit / FIN), David Kämpf (Toronto / NHL), Roman Červenka (Rapperswil-Jona / SUI), David Tomášek (Färjestad / SWE), Jakub Flek (Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Ondřej Kaše (VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa / NHL), Ondřej Palát (New Jersey / NHL), Lukáš Sedlák (Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec)

Témata: Hokej MS hokej