Mrazivé počasí vystřídá oteplení. Do pátku teploty vyrostou

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl

18. října 2023 6:00

Česko dnes zažívá mrazivé ráno s teplotami pod nulou, do konce týdne se ale ještě odpoledne oteplí. Nejtepleji bude podle meteorologů v pátek, kdy naměříme až 20 stupňů.

Předpověď na středu:

Jasno nebo skoro jasno, ráno a dopoledne hlavně v Čechách místy mlhy, i mrznoucí nebo nízká oblačnost. Během dne od jihozápadu pozvolné přibývání frontální oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C, na Šumavě až 10 °C. Slabý proměnlivý, přes den mírný východní až jihovýchodní, na severní Moravě a ve Slezsku až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Od západu místy občasný déšť, zejména v severní polovině území. Odpoledne ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, na jihu až 16 °C. Slabý, během dne zejména ve východní polovině území mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, ojediněle, postupně místy, zejména v severní polovině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na jihovýchodě a východě 12 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty od 8 °C na severu do 20 °C na jihu a východě. Slabý, postupně většinou mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V Čechách místy vítr slabý severovýchodní do 4 m/s.

Témata: Počasí mráz