Mrazivé počasí dává sbohem? Dnes už naměříme i čtyři nad nulou, ukazuje předpověď

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

6. prosince 2023 6:30

Úvod probíhajícího týdne ještě přinesl dny, kdy se i maxima držela pod bodem mrazu. Ve středu už ale nejvyšší teploty místy dosáhnou až čtyři stupně nad nulu, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Opravdu výrazné oteplení ale přijde až v příštím týdnu. 

Podle meteorologů se bude ze střední Evropy přesouvat k východu brázda nižšího tlaku vzduchu. Ve čtvrtek a v pátek ovlivní počasí u nás slábnoucí tlaková výše postupující přes Alpy k východu. 

Předpověď na středu (00-24):

Zataženo až oblačno. Místy sněžení, pod 400 m přechodně i déšť se sněhem nebo déšť. Ojediněle i srážky mrznoucí. Ojediněle, zpočátku na jižní Moravě a Vysočině místy mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, v jihozápadní polovině Čech až 4 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Slabý proměnlivý, v jihozápadní polovině Čech postupně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Zataženo až oblačno, místy občasné sněžení, ojediněle i mrznoucí srážky. Během dne od západu částečné ubývání oblačnosti. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý západní až severozápadní, postupně proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):

Zataženo až oblačno, přechodně místy i polojasno, zejména na horách. Ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Místy mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Slabý, postupně místy mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ