MMA: Jiří Procházka prohrál titulový zápas v UFC! Pás získal Brazilec

Jiří Procházka (MMA) 3

Autor: Pavel Krejčí

12. listopadu 2023 9:13

Jiří Procházka si po zranění nedokázal vzít titul zpět. Ve slavné newyorské hale Madison Square Garden podlehl v hlavním duelu UFC 295 brazilskému vyzyvateli Alexi Pereirovi. Rozhodčí zápas ukončil ve druhém kole. 

Pereira během druhé pětiminutovky zasáhl českého zápasníka na bradu, což jím viditelně otřáslo. Po několika dalších úderech vstoupil mezi oba bojovníky rozhodčí a zápas k nelibosti některých diváků, podle kterých se tak stalo příliš brzo, ukončil. Novým šampionem polotěžké váhy se tak stal Brazilec.

Procházka se před necelým rokem zranil při tréninku v Las Vegas během závěru přípravy na opakovaný zápas s Gloverem Teixeirou. "Zranil jsem si rameno a je nutná operace, která mě vyřadí přinejmenším na šest měsíců," napsal tehdy.

Po domluvě s UFC tak o titul přišel, ale rovnou vzkazoval do světa, že se vrátí. "Pro pás si půjdu hned, jakmile mi doktoři dají zelenou," prohlašoval. Možným soupeřům hrozil už loni v listopadu z marodky. "Půjdu si pro pás a získám ho bez ohledu na to, kdo ho zrovna bude držet. Za šest měsíců jsem zpět a titul si vezmu," sdělil sebevědomě. 

Procházkova slova se tak nenaplnila. Nejen čeští fanoušci ale mají jasno, že se český zápasník vrátí ještě silnější a bude chtít titul opět získat. 

Témata: Jiří Procházka (MMA)