Mladík (†17) se utopil na dovolené v Chorvatsku: Poslední rozloučení jako oslava

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí

5. srpna 2023 10:40

Nejen pro Čechy představuje Chorvatsko jednu z nejoblíbenějších letních dovolenkových destinací. K Jadranu jezdí také Slováci. Bohužel, sedmnáctiletý Damián se odtamtud už domů nevrátil. V pátek ho jeho rodina pochovala v Lučenci. 

O posledním rozloučení informoval slovenský deník Nový Čas. Teenager a syn úspěšných podnikatelů se nešťastně utopil při hledání mušlí na Makarské riviéře. 

Ve smuteční síni v Lučenci se s Damiánem loučilo několik stovek lidí. Kromě nejbližších příbuzných mezi nimi nechyběli kamarádi, spolužáci, kolegové či plavci z klubu v Rimavské Sobotě, za který chlapec osm let úspěšně soutěžil. 

Ačkoliv bolest je samozřejmě obrovská, rozhodli se rodiče, že nechtějí, aby se jen truchlilo. "Když jsem mluvila s Milanem a Táničkou, jak si přejí vyprovodit svého milovaného syna, řekli, že navzdory tomu, že jim jejich dítě velmi chybí, si přejí, aby to byla oslava," stálo ve smuteční řeči.

"Oslava života někoho tak výjimečného a krásného, kdo tak moc miloval život ve všech jeho podobách. Chlapec, který to, co jsme si předtím ani nedokázali představit, přinášel každý den svým životem, úctou k lidem, pokorou, čestností, vytrvalostí, radostí v srdci a láskou, kterou šířil mezi svými milovanými," zaznělo na posledním rozloučení. 

Témata: Slovensko smrt Chorvatsko