Mladého lékaře zabilo ruské ostřelování. Sestra je zraněná, nemocnice poničená

Chersonská nemocnice zasažena ruskými střelami (1. srpna 2023).

Autor: Jan Novák

1. srpna 2023 13:57

Podle úředníků byl při ruském ostřelování nemocnice v jihoukrajinském městě Cherson zabit mladý lékař. Zdravotní sestra byla zraněna, řekl náčelník vojenské správy Roman Mroško prostřednictvím služby Telegram.

Na sociální síti Telegram informaci potvrdil náčelník městské vojenské správy Roman Mroško a Chersonská oblastní prokuratura.

„Jedno ze zdravotnických zařízení bylo zasaženo. V důsledku toho byl zabit mladý lékař, který zde pracoval jen několik dní. Sestra byla zraněna a lékaři nyní bojují o její život,“ napsal Mroško.

Podle regionální prokuratury (ChRP) došlo kolem jedenácté hodiny k ostřelování centra města Chersonu ruskými jednotkami. Projektily způsobily škody na nemocnici a vozidlech. V důsledku útoku mladý lékař utrpěl mnohočetná poranění střepinami neslučitelná se životem, následně těmto zraněním podlehl. Informace o obětech stále nejsou konečné.

Žalobci poznamenávají, že v současné době jsou přijímána prioritní opatření k nápravě zločinu spáchaného armádou agresorské země.

V pondělí 31. července 2023 došlo v Chersonské oblasti k více než padesáti útokům ze strany ruských okupantů. V důsledku těchto útoků byli zabiti čtyři civilisté a dalších osmnáct utrpělo zranění. 

Témata: válka na Ukrajině Cherson, Ukrajina Ruská armáda