Mistři světa znají další PROGRAM oslav: Kdy půjdou za Fialou a Pavlem?

Mistři světa slavili s fanoušky na Staroměstském náměstí. (27.5.2024) 7

Autor: Jan Hrabě

28. května 2024 14:20

Česko v tomto týdnu žije oslavami titulu mistrů světa v ledním hokeji, které budou pokračovat i v dalších dnech. Národnímu týmu chtějí k velkému vítězství pogratulovat i nejvýše postavení politici. Reprezentanty tak zítra a pozítří čekají návštěvy u prezidenta Petra Pavla a premiéra Petra Fialy (ODS). 

Hrad o plánovaném setkání hlavy státu se světovými šampiony informoval už v pondělí. Nyní se na webových stránkách objevily detaily. "Prezident republiky Petr Pavel ve čtvrtek dne 30. května v 11:00 na Pražském hradě přijme české hokejisty, mistry světa 2024," uvedla kancelář prezidenta.

Hokejisty už o den dříve čeká cesta za předsedou vlády. "Premiér Petr Fiala přivítá ve středu 29. května 2024 v Kramářově vile národní hokejový tým České republiky, který na Mistrovství světa v ledním hokeji vybojoval zlatou medaili. Předseda vlády hokejovému týmu poděkuje a ocení ho za skvělou reprezentaci ČR," sdělil Úřad vlády. 

Česká reprezentace zvítězila v nedělním finále domácího šampionátu nad Švýcarskem 2:0. Obě branky padly až ve třetí třetině zápasu. Rozdílový gól vstřelil bostonský útočník David Pastrňák, šlo o jeho první zásah na turnaji. Výhru pak v poslední minutě pečetil do prázdné branky David Kämpf. 

Témata: Hokej MS Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 Petr Pavel Petr Fiala (ODS)