Miroslav Ševčík: Odvolání děkana fakulty VŠE je pravomocné

Miroslav Ševčík, děkan Národohospodářské fakulty VŠE

Autor: Pavel Krejčí

22. prosince 2023 21:55

Děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické Miroslav Ševčíkem si ve čtvrtek převzal rozhodnutí o odvolání z funkce. Rozhodnutí je od té chvíle pravomocné. Ševčík se nicméně hodlá bránit soudní cestou. 

Ševčík ve čtvrtek ráno potvrdil, že převzal rozhodnutí rektora Petra Dvořáka o odvolání z funkce. "Text se mimo jiné opírá o lživé tvrzení, o existenci předchozího 'vyjádření Akademického senátu NF VŠE'," sdělil Ševčík agentuře ČTK. 

Dvořák se děkana Národohospodářské fakulty VŠE rozhodl odvolat ke dni 13. prosince 2023. "Pan docent během osobní schůzky s panem rektorem, která proběhla dnes v dopoledních hodinách, odmítl odvolání převzít. Odvolání není tedy pravomocné a pravomocným se stane dnem doručení," uvedla tehdy škola v tiskovém prohlášení.

Ševčík se nechal slyšet, že odvolání neodmítl převzít. Rektora však požádal, aby se postupovalo standardní cestou. Rozhodnutí mu tak bylo zasláno datovou schránkou. 

Vysoká škola ekonomická avizovala, že jakmile odvolání nabyde právní moci, bude pravomoci děkana vykonávat současná statutární zástupkyně děkana. "Činnost Národohospodářské fakulty bude i nadále pokračovat a studium na fakultě bude plně zajištěno. Pan rektor je připraven ke spolupráci s Akademickým senátem NF, která bude následně směřovat v co nejkratší době ke jmenování nového děkana," dodala škola. 

Témata: Miroslav Ševčík VŠE Praha