Miloš Zeman v nové knize o hospitalizaci: Chtěli ho odstranit, tvrdí titul!

Miloš Zeman na záběrech z nemocnice

Autor: Pavel Krejčí

26. března 2024 11:34

Hospitalizace exprezidenta Miloše Zemana v motolské nemocnici pokračuje, zatímco se na obzoru objevuje nová kniha o pozadí jeho předchozí hospitalizace v době, kdy byl ještě hlavou státu. Pravda prý vyjde najevo... 

Zemana v pátek přeložili z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj. Lékaři v pondělí uvedli, že stav pacienta je stabilizovaný a pozvolna se zlepšuje. S propuštěním z nemocnice v řádu dnů se však nepočítá. 

Exprezident je hospitalizován už déle než týden. Lékaři v pátek uvedli, že někdejší hlava státu byla po operaci, která proběhla předminulý týden ve čtvrtek, několik hodin v umělém spánku. Nyní je při vědomí, orientován a spolupracuje při rehabilitaci.

V nemocnici ho údajně navštívili i bývalý hradní kancelář Vratislav Mynář s manželkou. A právě Alex Mynářová v pondělí odhalila, že v dubnu vyjde nová kniha Spiknutí s podtitulem Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR. 

Kniha bude vyprávět příběh okolností předchozí hospitalizace. Zeman měl dosud nejvážnější obtíže na podzim roku 2021 ještě ve funkci prezidenta republiky. Několik týdnů byl tehdy hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Do domácího léčení byl nakonec propuštěn po 48 dnech. 

Témata: Miloš Zeman