Melania Trumpová smutní! Zemřela její matka Amalija (†78)

Melania Trumpová (foto: Toglenn)

Autor: Pavel Krejčí

10. ledna 2024 16:05

Ve věku 78 let zemřela Amalija Knavsová, slovinská matka bývalé americké první dámy Melanie Trumpové. O úmrtí informovala sama manželka exprezidenta Donalda Trumpa. 

"Amalija byla silná žena, vždy se chovala s grácií, vřele a důstojně. Byla zcela oddaná svému manželovi, dcerám a vnukovi. Bude nám nadmíru chybět a budeme i nadále ctít její odkaz," uvedla Trumpová na sociální síti X. Poradce kampaně Donalda Trumpa potvrdil smutnou zprávu televizi CNN

Knavsová se narodila ve Slovinsku, v tehdejší Jugoslávii pracovala v oděvním průmyslu. Do USA se s manželem Viktorem přestěhovala v novém tisíciletí. Podle místních trávili po narození vnuka Barrona, který přišel na svět v roce 2006, většinu času v New Yorku. Poté, co se Trump stal v roce 2017 prezidentem, bývali pravidelně vídáni ve Washingtonu. 

Manželé se stali americkými občany v roce 2018 prostřednictvím postupu, který Trump označoval jako řetězovou migraci na základě rodinné spřízněnosti a kritizoval jej. Trumpova administrativa se snažila tento způsob získání občanství zrušit. 

Melania Trumpová se stala občankou Spojených států amerických již v roce 2006. Za celou existenci federace byla teprve druhou první dámou narozenou v zahraničí. Od ledna 2021, kdy dvojice opustila Bílý dům, se stáhla do ústraní a drží se mimo světla reflektorů i během probíhající volební kampaně. 

Témata: Melania Trumpová Donald Trump úmrtí