ME ve fotbale 2024: Slováci byli blízko senzaci, v neděli ale postoupili favorité!

Fotbal, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

1. července 2024 8:24

Dvojice favoritů postoupila z nedělních osmifinálových zápasů mistrovství Evropy, oba se ale svým způsobem natrápili. Angličané byli proti Slovákům pár vteřin od vyřazení, v prodloužení nakonec zvítězili. Španělé otočili s Gruzií z 0:1 na konečných 4:1. 

Slováci se favorita v podvečerním zápase nezalekli a Albionu zle zatápěli, až se v 25. minutě dočkali úvodního gólu. Potřetí na turnaji se prosadil hráč pražské Slavie Ivan Schranz. Následně dlouhé desítky minut vzdorovali tlaku, a to až do páté minuty nastaveného času druhého poločasu.

To se míč objevil v pokutovém území, kde si ho našel záložník Realu Madrid Jude Bellingham a akrobatickým zakončením překonal Dúbravku. Angličané pak dovršili obrat na začátku prodloužení, kdy skóroval kapitán Kane. Ve čtvrtfinále je čeká Švýcarsko.

V problémech se na chvíli ocitli i Španělé, když si v 18. minutě při ojedinělém brejku Gruzie dali vlastní gól. Rodri se ale ještě před přestávkou trefil do správné brány. Po pauze ho napodobili Ruiz, Williams a Olmo. Španělsko tak zvítězilo 4:1.

Osmifinálový program šampionátu pokračuje i dnes. V 18:00 se střetnou Francouzi a Belgičané, o tři hodiny později proběhne výkop zápasu Portugalska se Slovinskem. 

Témata: Euro 2024 Fotbal