Děsivá nehoda v New Yorku: Žena najela na přechodu pro chodce do lidí

New Yorská policie, Photo by Campbell Jensen

Autor: Zdeněk Tuhý

21. srpna 2023 20:18

Děsivá událost se stala v New Yorku v neděli večer, kdy řidička srazila na přechodu 7 chodců. Žena poté pokračovala v cestě dokud nenarazila do dvou automobilů na Long Island Expressway. 

Řidička ve věku 29 let pocházející z Belle Mead narazila v 23:55 místního času do sedmi lidí na přechodu pro chodce v centru New Yorku na Manhattanu. Žena, která řídila vůz značky Honda Accord, je nyní ve vazbě. Americký deník New York Post, který o události informoval, zveřejnil na X záběry z místa činu. Na děsivých fotografiích z místa činu jsou těla šesti mužů a jedné ženy, kteří jsou zranění a někteří také v bezvědomí. 

Podle očitých svědků došlo ke srážce auta s chodci ve věkovém rozmezí od 24 do 61 let. K nehodě došlo v okamžiku, kdy lidé přecházeli silnici, a řidička pokračovala v jízdě přesto, že na semaforu svítila červená signalizace. Mezi oběťmi jsou místní obyvatelé New Yorku a jeden nebo dva zranění jsou turisté, kteří město navštívili téhož dne.

Všichni zranění byli převezeni do nemocnice. New Yorská policie informovala, že žena je držena ve vazbě avšak zatím nebyla obviněna. V pondělí byla převezena do nemocnice na psychiatrické vyšetření. Z šesti hospitalizovaných osob je jedna v kritickém stavu.

Témata: Policie New York New York USA Dopravní nehody