Martina Sáblíková obhájila bronzovou medaili na mistrovství světa v Calgary

Martina Sáblíková

Autor: Libor Frýdl

17. února 2024 9:47

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila bronzovou medaili na mistrovství světa v Calgary v závodě na 3000 metrů. Zlatou medaili získala Irene Schoutenová z Nizozemska a stříbro si odnesla domácí Kanaďanka Isabelle Weidemannová.

Šestatřicetiletá Sáblíková zajela čas 3:58,33 na místě, kde se konaly olympijské hry v roce 1988, a šlo o vylepšení jejího sezónního maxima o více než pět sekund.

Na konci ledna skončila v závodu Světového poháru na 3000 metrů až na jedenáctém místě. V Calgary se Sáblíková představila v osmé z deseti rozjížděk společně s obhájkyní zlata Ragne Wiklundovou z Norska. Hned od začátku byla rychlejší a nakonec ji porazila o 1,5 sekundy.

Po projetí cíle byla Sáblíková druhá za Weidemannovou, která v lednu v Salt Lake City zajela nejlepší čas sezóny. Tentokrát byla o tři desetiny rychlejší než Sáblíková.

O tom, že česká reprezentantka získá další medaili, rozhodla poslední rozjížďka, ve které se představila Schoutenová a další domácí závodnice Valerie Maltaisová. Schoutenová potvrdila roli jedné z favoritů a získala zlato, zatímco Maltaisová skončila až desátá.

Sáblíková tak získala 33. medaili na mistrovství světa.
 
 
 

Témata: Martina Sáblíková