Mallorcu zasáhly silné bouře: Silný vítr odnášel lehátka, střechy a lámal stromy

Hurikán

Autor: Zdeněk Tuhý

28. srpna 2023 13:39

Přes největší španělský ostrov Mallorca, který je zároveň oblíbenou turistickou destinací se přehnaly silné bouře. Vítr dosahoval rychlosti 120 km/h a zanechal po sobě mnoho škod. 

Děsivé záběry, jako z apokalypsy, se začaly šířit po sociálních sítích. Obyvatelé ostrova i turisté zachycují, jak vítr unáší lehátka od bazénů a pláží. Prudký déšť, krupobití a silný vítr poničily hotely na ostrově. Místní zpravodajská média informují, že během dopoledne bylo zaznamenáno více než 80 incidentů spojených s dešťovými záplavami. Vítr vyvracel palmy a řidiči museli zápasit s těžce zatopenými silnicemi, informoval o situaci server DailyMail.

Podle meteorologů se předpokládá, že bouře bude ještě nějakou dobu pokračovat. Výstrahy byly vydány v neděli pro Mallorcu, Ibizu, Menorku a Formenteru. V důsledku silného větru a deště bylo zrušeno více než 100 letů. 

Mnoho lidí sdílelo fotografie a videa, která odhalují scenérii, jako z katastrofického filmu. Ze záběrů je vidět i jak se turisté ukrývají za auty a všude kde se dalo. Mimo to pronikla voda do mnoha sklepů po celém ostrově.

Někteří lidé dokonce skončily v nemocnici poté co přišly do kontaktu s létajícími předměty. 

Témata: Hurikán