Má tři nohy a velkou chuť k jídlu. Dívá se lidem do ledniček

Třínohý medvěd otravuje obyvatele Floridy

Autor: Jan Novák

30. září 2023 19:07

Obyvatelé Lake Mary na Floridě mají neobvyklý problém. Třínohý medvěd se blíží k domům a dívá se do ledniček stojících venku. Zvíře bylo již třikrát zaznamenáno při hledání potravy. V poslední době jsou na Floridě stále častější setkání člověka s medvědem. Někteří obyvatelé požadují, aby zvířata, která se dostanou do oblastí obývaných lidmi, byla zastřelena.

Medvěd černý navštěvuje obydlí lidí na Floridě a drancuje ledničky místních. Počínání zvířete bylo několikrát zaznamenáno. Obyvatelé Lake Mary medvěda velmi dobře znají. To vše díky svému charakteristickému vzhledu. Zvířeti chybí jedna noha, a proto mu místní říkají "tripod" (trojnožka).

Začátkem září se baribalova sláva rozšířila i mimo místní komunitu. Na internetu se objevilo video, které ukazuje, jak se zvíře vloupalo na terasu jednoho z domů a otevřelo tam stojící ledničku.

Populární „trojnožka“ pravděpodobně hledala potravu. Spokojil se však s něčím jiným. Z lednice vytáhl tři plechovky seltzeru – syceného alkoholického nápoje, které následně vyprázdnil.

Po pár týdnech bylo zvíře znovu přistiženo při činu. Zachytila ​​ho kamera umístěná na domácí terase. Medvěd ještě jednou zamířil rovnou k lednici, kterou bez problémů otevřel. Tentokrát uvnitř nenašel nic, co by ho zajímalo, a stáhl se. Asi byl zklamaný.

Incidentů s medvědy je v USA více

V září také došlo k incidentu s medvědem v zábavním parku Disney's Magic Kingdom poblíž Orlanda. V jeho oblasti, mezi větvemi stromů, byla spatřena samice baribala. Park byl uzavřen a zvíře bylo odchyceno dříve, než došlo k nějaké nehodě.

Témata: Medvědi USA