Lyžařka Ester Ledecká obsadila čtyřiadvacáté místo ve sjezdu Světového poháru

Ester Ledecká 2

Autor: Libor Frýdl

14. ledna 2024 13:14

Lyžařka Ester Ledecká obsadila čtyřiadvacáté místo ve sjezdu Světového poháru v rakouském Zauchensee, dopadla tak o šest příček hůře než v pátečním superobřím slalomu.

Druhá česká účastnice Tereza Nová skončila na 42. místě. Vítězkou se stala Italka Sofia Goggiaová, která porazila domácí Stephanii Venierovou o jednu desetinu sekundy. Třetí místo si rozdělily Rakušanka Mirjam Puchnerová a Italka Nicol Delagová.

Trojnásobná olympijská vítězka Ledecká podala ve sjezdu nejméně povedený výkon této sezony. Předtím skončila šestnáctá ve Val d'Isere a dvacet druhá ve Svatém Mořici. Na vítěznou Goggiaovou ztratila 2,34 sekundy.

Stejně jako v pátečním superobřím slalomu chyběla na startu Američanka Mikaela Shiffrinová, vedoucí žena průběžného pořadí Světového poháru, která se zotavuje po nemoci.

Osmadvacetiletá Ledecká vyjela na trať se startovním číslem 20, krátce poté, co před ní spadla Norka Kajsa Vickhoff Lieová po skoku ve vysoké rychlosti. Lieová sjela na lyžích do cíle poté, co byla druhá ženou v pátečním super-G až do krátkého přerušení kvůli pádu.
 
 
 
 

Témata: Ester Ledecká