Lumbeho vila už není prázdná. Pavel potvrdil stěhování na novou adresu

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě

26. října 2023 18:04

Prezident Petr Pavel a jeho manželka Eva se přestěhovali do Lumbeho vily, vyplývá to ze čtvrtečního příspěvku na facebooku. Ve vile bydleli také oba předchozí prezidenti, tedy Václav Klaus a Miloš Zeman. 

"Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad se jí bude v novém bydlišti líbit. Já jsem se mezitím prošel po Novém Světě, abych poznal místní atmosféru a nové sousedy," uvedl Pavel na facebooku

Úřadující prezident se byl v domě podívat den po nástupu do úřadu. Inaugurován byl 9. března letošního roku. V lednové prezidentské volbě porazil ve druhém kole bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). 

"Evě se nejvíc líbilo ve sklenících, kde se kromě krásných květin, ovoce a zeleniny personál stará i o zdomácnělé kočky. U mě zabodovala půda, kde si dovedu představit ideální 'man cave' neboli chlapskou zašívárnu," napsal v březnu na twitteru

V domě probíhaly přes jaro a léto rekonstrukční práce. V rámci prací došlo například k opravě okapů, natírání oken a radiátorů, odstranění elektrické plošiny či k výmalbě.

Lumbeho vila je původem pozdně klasicistní patrový měšťanský dům, který se nachází v severozápadní části pražských Hradčan a slouží jako reprezentativní sídlo hlavy státu. Za své bydliště si ho jako první vybral Václav Klaus. 

Témata: Petr Pavel Lumbeho vila