Lukáš Krpálek medaili na ME nezíská, prohrál hned v prvním zápase

Lukáš Krpálek

Autor: Libor Frýdl

5. listopadu 2023 16:57

Lukáš Krpálek, dvojnásobný olympijský šampion a nejlepší český judista, prohrál svůj první zápas v Montpellier v kategorii nad 100 kilogramů a před branami čtvrtfinále skončil. V souboji s Munirem Ertugem z Turecka zaplatil za technickou chybu.

I když dvacetiletý Ertug loni získal stříbro na juniorském Mistrovství Evropy v Praze, proti Krpálkovi byl vnímán jako outsider. V začátku třetí minuty se Krpálek pokusil o útok, ale videozáznam odhalil porušení pravidel, což mělo za následek jeho diskvalifikaci. 

Po neúspěšném vystoupení na Grand Slamu v Abú Zabí, kde nepostoupil do čtvrtfinále a vyhrál pouze jeden zápas, se ani jeho třináctá účast na evropském šampionátu nevydařila.

Nezopakoval úspěchy z minulosti, zůstal bez titulů nebo bronzových medailí, které získal v roce 2021. Je to poprvé, co nepostoupil do čtvrtfinále.

Naposledy se tak stalo v roce 2016 v Kazani, čtyři měsíce před ziskem olympijského zlata v Riu, kdy se potýkal i se zraněním ramena. Jeho největším úspěchem v této sezóně zůstává světové stříbro, které vybojoval v květnu v kategorii do 100 kilogramů.

Témata: Lukáš Krpálek