Los rozhodl. Češi se na Euro 2024 postaví Portugalsku a Turecku

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl

3. prosince 2023 9:44

V Hamburku proběhlo losování fotbalového Mistrovství Evropy, které se odehraje v příštím roce v Německu. Česká reprezentace tak má nyní jasnou trojici soupeřů. 

Národní tým, stále bez hlavního kouče pod odchodu Jaroslava Šilhavého, se ocitl ve skupině F společně s favorizovaným Portugalskem, vedeným hvězdou Cristiano Ronaldem, Tureckem a vítězem nejslabší odnože baráže C, což může být Řecko, Lucembursko, Gruzie nebo Kazachstán.

Češi odstartují svou cestu na turnaji 18. června v Lipsku, a to hned v souboji s Portugalskem. Další dva zápasy (22. června proti neznámému soupeři a 26. června proti Turecku) se odehrají v Hamburku.  

Na Evropský šampionát se tentokrát přihlásilo 24 zemí, což znamená třetí účast v řadě s tímto formátem. Účastníci budou rozděleni do šesti čtyřčlenných skupin, z nichž postoupí do vyřazovací fáze vždy první a druhý tým ze skupiny, spolu s čtyřmi nejlepšími týmy z třetích míst.

Český tým je ale s s spokojený. "Začínáme v Lipsku, kde budeme mít velkou podporu fanoušků. Portugalsko v čele s Ronaldem je favorit, ale půjde o úvodní zápas, takže bude naše šance na úspěch větší," řekl ve vysílání České televize kapitán reprezentace Tomáš Souček.

Témata: Fotbal fotbal ME