LOH 2024: Čeští politici okomentovali první zlato pro Česko!

Petr Fiala

Autor: Libor Frýdl

3. srpna 2024 20:01

Češti politici oslavují první zlato, které tuzemský tým získal na Letních olympijských hrách v Paříži. Nejcennější kov získal tenisový smíšený pár Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč

"Krásné zakončení pátečního večera zlatem pro Kateřinu Siniakovou a Tomáše Macháče ve smíšené čtyřhře! Blahopřeji, je to obrovský úspěch," uvedl na síti X premiér Petr Fiala (ODS) s tím, že Siniaková je dvojnásobnou olympijskou vítězkou, což považuje za mimořádný sportovní výkon.

Šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) uvedl, že v závěru rozhodujícího super tie-breaku to "byly nervy". "Na závěr i díky dvojchybě soupeře velká radost za proměněný mečbol. Velká gratulace," napsal.

"Dnes to cinká! Velká gratulace a poděkování za skvělou reprezentaci 🇨🇿 na olympijských hrách," napsal vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) zmínila i "senzační" bronz kordistů. "Srdečné gratulace našim úžasným sportovcům! Udělali jste nám svými skvělými výkony ohromnou radost," napsala na sociální síti.

Přidal se i bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). "Děkujeme Kateřině Siniakové a Tomáši Macháčovi za skvělý zážitek a neskutečné emoce! Ohromná gratulace, jsme hrdí," napsal.

Témata: olympiáda Petr Fiala (ODS)