Ledecká ve sjezdu dnes vylepšila páteční výsledek. Snížila se i ztráta na vítězku

Ester Ledecká 3

Autor: Pavel Krejčí

9. prosince 2023 13:47

Ester Ledecká v sobotu absolvovala druhý závod po návratu na lyže. Páteční umístění z prvního měření sil vylepšila o jednu příčku, když se dnes umístila na 22. místě. Připsala si tak dalších devět bodů do celkového hodnocení Světového poháru. 

Ledecká tentokrát ani neztratila tolik na vítězku, kterou se stala fenomenální Američanka Mikaela Shiffrinová. Ztráta činila půldruhé vteřiny. Rozdíly ale tentokrát nebyly tak veliké jako při pátečním prvním závodě ve švýcarském Svatém Mořici.

Česká lyžařka se vrací do soutěžního kolotoče po zranění. Měla totiž dlouhou zdravotní pauzu kvůli klíční kosti. Na svahy se sice vrátila už na jaře, tehdy si ale zazávodila pouze na snowboardu. Na první závodní start na lyžích čekala až do pátku. 

Páteční klání ovládla italská lyžařka Sofia Goggiová s téměř vteřinovým náskokem před druhou Rakušankou Hütterovou. Třetí Gutová-Behramiová na domácí trati zaostala o dalších sedm setin. Program probíhajícího podniku Světového poháru uzavře v neděli další superobří slalom. 

Témata: Ester Ledecká