Ledecká se nedočkala. Sjezd se dnes kvůli počasí nejel

Ester Ledecká

Autor: Markéta Dosedělová

18. listopadu 2023 19:03

Dnešní plánovaný první sjezd Světového poháru na nové trati pod Matterhornem, který měl znamenat návrat Ester Ledecké do lyžařského seriálu po dlouhé pauze, byl zrušen kvůli silnému větru. 

Zimní středisko Zermatt/Cervinia mělo hostit druhý sjezd v neděli, ačkoliv Mezinárodní lyžařská federace (FIS) nejprve posunula start z 11:45 na 12:30 vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Zhruba dvě hodiny před plánovaným začátkem závodu však bylo rozhodnuto o definitivním zrušení ženského sjezdu kvůli silnému větru a nepříznivé předpovědi.

Závody na ledovci pod Matterhornem tak znovu potkala nešťastná shoda nepříznivých povětrnostních podmínek, což kontrastuje s předešlými problémy, kdy loňskou premiéru mužů i žen ovlivnil nedostatek sněhu a letos se muži potýkali s obtížemi způsobenými přívaly nového sněhu a silným větrem.

Lyžařky na sjezdovce Gran Becca měly letos k dispozici pouze jeden trénink. Na rozdíl od mužů nemají ženy v plánu absolvovat přeshraniční sjezd se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii, protože zkrácená trať leží pouze na italském území.
 
 
 

Témata: Ester Ledecká