Ledecká dnes sjezd nedokončila. Byla ze závodu vyřazena

Ester Ledecká 3

Autor: Libor Frýdl

27. ledna 2024 12:15

Olympijská vítězka Ester Ledecká se tentokrát rozhodla zúčastnit sjezdu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo. Bohužel její účast byla krátká, neboť kvůli chybě ve sjezdu byla diskvalifikována po necelé půlminutě jízdy. I přesto, že nespadla a dokázala volně sjet zbývající část trati, byla ze závodu vyřazena.

Ester Ledecká původně uvažovala o vynechání dnešního závodu. Avšak nakonec se rozhodla startovat poté, co se její zdravotní stav zlepšil.

I když se postavila na start s číslem 1, zopakovala svůj výstup z prosincového superobřího slalomu ve Val d'Isere, kde vypadla po několika brankách.

Naštěstí se Ester vyhnula zranění, které potkalo několik jejích soupeřek, včetně výrazné lídryně Světového poháru Mikaeli Shiffrinové, která utrpěla pád a zranila si koleno. Přestože vyšetření v nemocnici ukázala, že její vazy vydržely, rozhodla se Shiffrinová vynechat nejbližší závody.

Dnes také došlo k dalšímu pádu, kdy se Američanka Isabella Wrightová s startovním číslem tři po skoku zřítila a zranila se. Z tratě byla převezena vrtulníkem.
 
 
 
 

Témata: Ester Ledecká