Kvalifikaci na GP Maďarska zdramatizovaly nehody a déšť: Mclareny obsadily první řadu

Lando Norris 4

Autor: Zdeněk Tuhý

20. července 2024 19:50

Kvalifikaci na maďarskou Velkou cenu Formule 1 vyhrál Lando Norris z Mclarenu. Ruhý dojel jeho týmový kolega Oscar Piastri. Průběh kvalifikace zdramatizovalo několik nehod.

Lando Norris do nedělního závodu na maďarském Hungaroringu odstartuje z první příčky, hned za ním pojede jeho parťák Piastri, který za Norrisem zaostal o 22 tisícin sekundy. Ze třetího místa odstartuje lídr šampionátu Max Verstappen v Red Bullu.

Průběh kvalifikace lehce ovlivnil i samotný déšť, i když začátkem víkendu nebyl úplně očekáván. 

O veliké drama se postaral hned v první části Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez, který ztratil kontrolu nad svým autem a narazil do bariér. Pro Mexičana, je to tak další veliký neúspěch po sobě. Kvalifikace byla na několik minut zastavena. 

O další zklamání v první části se postaral George Russell z Mercedesu, který nepostoupil do druhé části kvalifikace, který tu stál na pole position v roce 2022. 

Kousek od vypadnutí měl i jeho kolega a vítěz z Británie Lewis Hamilton, který se jen tak tak udržel na postupovém desátém místě v druhé části. 

Velký šok přišel v samotném závěru, když Juki Cunoda se svým vozem RB ošklivě havaroval. Stalo se tak dvě minuty před koncem kvalifikace a tím zmařil šance ostatním pilotům na zlepšení jejich časů. Navíc začalo znovu pršet, takže už nikdo nedokázal své časy vylepšit.

Témata: Formule 1