Kunratický les jako místo činu. Policie zatím pachatele znásilnění nedopadla

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

7. března 2024 11:03

Pražská policie nadále pátrá po pachateli pondělního znásilnění v Kunratickém lese. Strážci zákona prověřují tipy na identitu hledaného muže, zatím ale nikoho nezadrželi. Útočníkovi hrozí v případě odsouzení až desetileté vězení. 

Podle informací webu Seznam Zprávy dostali policisté jeden z tipů od personálu restaurace, která se nachází u vstupu do lesa. Její pracovníci sdělili, že muž podobný popisu chodí na místo pravidelně. Označili ho za velmi zvláštního člověka, který se chová podivně. 

Mluvčí pražské policie Richard Hrdina řekl zmíněnému webu, že kriminalisté prověřují všechny obdržené poznatky. "Do současné chvíle ale nemáme zadrženého žádného podezřelého, je to opravdu ve fázi prověřování," uvedl. 

Ke znásilnění sedmatřicetileté ženy, která v parku běhala, došlo v pondělí 4. března kolem půl osmé večer. Policie hledá muže ve věku kolem 35 let, který je vysoký 180 až 190 centimetrů a má krátké hnědé kudrnaté vlasy. Na rukou měl modré latexové rukavice a silně zapáchal. 

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu znásilnění, kdy pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

Témata: krimi Znásilnění Policie ČR Praha