Krokodýl terorizoval Australany, útočil na děti a mazlíčky. Lidé se mu krutě pomstili

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule

Autor: Pavel Krejčí

13. června 2024 19:01

Odlehlou obec na severu Austrálie dlouhodobě terorizoval krokodýl mořský. Velký plaz útočil na lidi a požíral jejich domácí mazlíčky, nakonec se dočkal kruté odplaty. Stal se totiž hlavním chodem během hostiny místních obyvatel. 

Plaz byl podle policistů přes tři a půl metru dlouhý a z úkrytu ve vodě často napadal a pronásledoval nejen děti, ale i dospělé. Do oblasti se dostal během záplav, které oblast zasáhly v letošním roce. "Krokodýl údajně sežral i několik psů místním obyvatelům," uvedla policie, která jej po dohodě s lidmi v úterý zastřelila. 

"Obyvatelé zorganizovali hostinu a krokodýla připravili tradičním způsobem," zmínili strážci zákona. Policejní seržant Andrew McBride řekl australské televizní stanici ABC, že zvíře posloužilo jako hlavní ingredience několika jídel. 

"Myslím, že uvařili polévku z krokodýlího ocasu, skončil i na grilu a pár kousků bylo zabalených do banánových listů a upečených v zemi. Byla to celkem velká tradiční hostina," dodal seržant McBride. 

Krokodýl mořský, známý také jako krokodýl pobřežní nebo cejlonský, je největší z dnes žijících krokodýlů a zároveň největší a nejmohutnější plaz na světě. Dosahuje délky přes šest metrů a hmotnosti více než jedné tuny. Největší řádně změřený jedinec dosahoval délky 6,3 metru a hmotnosti přes 1,3 tuny.

Témata: Krokodýli Austrálie