Šokující dohra vraždy prvňáčka (†7): Otec nepůjde do vězení?!

Údajný vrah sedmiletého chlapce z Pardubic 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. května 2019 15:40 | Aktualizováno: 17. května 2019 19:04

Od pondělí hýbe Českem otřesná tragédie, která se odehrála v Pardubicích. Sedmiletý chlapec byl ubodán, údajně rukou vlastního otce. Čtyřicetiletý muž se k vraždě doznal. Je ale možné, že se vězení vyhne!

Děsivá tragédie, která se v noci na pondělí odehrála v jedné pardubické rodině, hýbe celým Českem. Čtyřicetiletý otec zavražděného chlapce pod vlivem drog zhruba hodinu po půlnoci vstoupil do synova pokoje s nožem v ruce a ve spánku jej bodl.

Muž se před soudním stáním jevil klidně, rodině vzkazoval prostřednictvím médií, že se vše brzy dozví. K vraždě uvedl jen to, že „nebyla jiná cesta“. Příčinou smrti sedmiletého chlapce bylo bodné zranění, ani hodinová resuscitace, kterou provedli přivolaní záchranáři, nepomohla.

Otec se ke spáchání hrůzného činu doznal a včera na něj soudce uvalil vazbu. Sousedé z ulice jej přitom popisovali jako hodného a klidného člověka, za problémovou osobu naopak považovali jeho ženu, která se o děti údajně nestarala a holdovala alkoholu. I proto se spekuluje o tom, že možným motivem mohly být spory mezi oběma partnery.

Pachateli nyní hrozí výjimečný trest, ale i pravý opak! A sice možnost, že se vězení zcela vyhne! Podle deníku Blesk by totiž místo za mřížemi skončit v léčebně!

"Že člověk někoho zabije, i takto blízkého, a zůstává naprosto klidný, se často stává u psychotických projevů, kdy třeba pod vlivem hlasové halucinace něco takového spáchá a má pocit, že udělal něco, co udělat měl a musel," řekl deníku psychiatr Jan Cimický.

Dodal, že z naprosto chladné a vyrovnané reakce je patrné, že půjde o muže trpícího duševním onemocněním. Pokud by se prokázalo, že údajný vrah není psychicky v pořádku, namísto vězení by šel na léčení!

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019)