Vražda prvňáčka (†7) z Pardubic: Svědek, co všechno viděl!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. května 2019 10:04

Od pondělí hýbe Českem otřesná rodinná tragédie, která se odehrála v Pardubicích. Sedmiletý chlapec tam zemřel rukou vlastního otce. Čtyřicetiletý muž se k vraždě doznal. Věděl snad o tom, že ho někdo viděl?

K vraždě se policistům doznal čtyřicetiletý otec oběti, možná tak učinil s vědomím, že by pravda stejně vyšla najevo. Na místě činu se totiž v noci na pondělí objevil zajímavý svědek, který celou událost viděl z první ruky.

Podle informací televize Prima šlo o čtrnáctiletého bratra zavražděného prvňáčka, který měl být v osudnou chvíli spolu s dalšími rodinnými příslušníky v domě v pardubické Studánce. Starší sourozenec zjistil, co se stalo, a z domu utekl, čímž si možná zachránil život. Policie po něm chvíli pátrala, nakonec se sám vrátil domů.

Původní informace přitom mluvily pouze o přítomnosti prarodičů na místě činu. Vzhledem k doznání pachatele ovšem nová skutečnost na případu nic zásadního nemění. Čtyřicetiletého otce dítěte poslal soud včera ráno do vazby, hrozí mu až výjimečný trest.

Muž se před soudním stáním jevil klidně, rodině vzkazoval prostřednictvím médií, že se vše brzy dozví. K vraždě uvedl jen to, že „nebyla jiná cesta“. Příčinou smrti sedmiletého chlapce bylo bodné zranění, ani hodinová resuscitace, kterou provedli přivolaní záchranáři, nepomohla.

Podle Blesku mohly hrát roli drogy a partnerské neshody. O těch se na základě výpovědí místních spekulovalo už v předchozích dnech. Zatímco otce považovali sousedé za klidného a hodného chlapa, jeho žena se podle jejich slov odmítala starat o děti a holdovala alkoholu.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) krimi Policie ČR zbraně