Mrazivá slova otce zavražděného prvňáčka (†7) z Pardubic! Nebyla jiná cesta!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. května 2019 10:04 | Aktualizováno: 15. května 2019 21:33

Prvňáčka z Pardubic, který v noci na pondělí i přes hodinovou resuscitaci podlehl svým zraněním, opravdu zavraždil jeho otec. K činu se doznal a u soudu, který rozhodne o jeho vzetí do vazby, uvedl, že nebyla jiná cesta.

Tragický příběh jedné rodiny z Pardubic, v níž došlo v noci na pondělí k násilné smrti sedmiletého chlapce, píše další děsivou kapitolu. Čtyřicetiletý otec se doznal k vraždě svého syna, který chodil teprve do první třídy základní školy. Příčinou úmrtí bylo bodné zranění.

Kriminalisté už podali podnět k návrhu na vzetí pachatele do vazby, vzhledem k věku oběti však policisté nadále neposkytují další informace. Muž však dnes s lyžařskými brýlemi na očích dorazil k soudu, kde pronesl šokující slova. „Nebyla jiná cesta, než tohle udělat,“ cituje ho server iDnes.cz.

Rodině vzápětí vzkázal, že má vydržet, že se všechno dozví, celou pravdu prý řekne u soudu. Žádnou lítost neprojevil. „Nikdy jsem nebyl tak klidný jako teď. Plně si uvědomuju, co jsem udělal,“ řekl obviněný podle iDnes.cz.

Dnešní slova ostře kontrastují s vyjádřeními místních, kteří otce zavražděného chlapce měli za klidného, hodného a bezproblémového člověka. Za problémovější osobu naopak považovali jeho ženu, která měla podle svědectví sousedů z ulice problémy s alkoholem a odmítala se starat o děti.

Spekulovalo se o tom, že šlo o zkrat, tyto domněnky přiživila i informace, že záchranáři na místo činu nejeli pro zraněné dítě, ale kvůli „vyšinutému chlapovi“. Psychologové naznačovali, že mohlo jít o extrémní řešení sporu ve vztahu obou rodičů.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) krimi Policie ČR