Vražda prvňáčka (†7) v Pardubicích: Nové děsivé informace!

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. května 2019 10:04 | Aktualizováno: 14. května 2019 12:00

Šokující tragédii, která se v noci z neděle na pondělí odehrála v Pardubicích, nedokážou místní lidé pochopit. Domnělého pachatele, otce mrtvého sedmiletého chlapce, popisují jako klidného a hodného člověka, proto mluví o zkratu. Napovídá tomu i obsah volání na tísňovou linku.

Násilná smrt sedmiletého chlapce, ke které došlo v noci na pondělí v Pardubicích, je stále záhadnější. Nikdo z místních totiž nedokáže pochopit, co se stalo, podle TV Nova totiž svého malého syna zabil čtyřicetiletý otec, kterého přitom všichni popisují jako bezproblémovou osobu.

„Vůbec nevím, proč by to dělal, byl to celkem slušný hoch,“ řekl televizi Prima jeden ze sousedů. I žena vyzpovídaná stejnou televizní stanicí jej považovala za klidného a hodného člověka. Další lidé z ulice považovali za problémovější osobu jeho ženu, která měla mít problémy s alkoholem a o děti se odmítala starat.

Nabízí se tedy možnost, že za celou tragédii mohou psychické potíže, což nevylučují ani odborníci. Psycholog Jan Lašek pro TV Nova uvedl, že k podobným událostem může dojít ve chvíli, kdy se rozpadá vztah rodičů. Jeden z nich může v extrémním případě zvolit takto extrémní a zdánlivě nepochopitelné řešení.

Naznačil to ostatně i další z místních. „Rozhodně to musel být zkrat,“ řekl Blesku kolemjdoucí, který zesnulého chlapce vídal v doprovodu staršího bratra, který prvňáčka vodil za ruku do školy. Celá věc se však nyní pohybuje v rovině spekulací, jelikož policisté vzhledem k věku oběti případ dále nekomentují.

Podle dostupných informací se však potvrdilo, že záchranáři jeli na místo k ošetření dospělého, nikoliv dítěte. „Honem přijeďte, je tu vyšinutý chlap,“ měl podle Blesku volat kdosi na záchranku. Ani hodinová resuscitace však život sedmiletému chlapci nezachránila. Pachateli hrozí výjimečný trest.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) krimi Policie ČR