Podivné pozadí vraždy prvňáčka v Pardubicích (†7): Hodný chlap, omyl a překvapení?

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 15:08 | Aktualizováno: 13. května 2019 23:56

Násilná smrt žáka první třídy otřásá Českem. Čin, kvůli kterému byl zatčen otec dítěte, provází řada podivných okolností. Pardubičtí záchranáři byli například mylně informováni a na místo jeli ošetřovat dospělého, nikoliv dítě. Sousedé mluví o domnělém pachateli jako o „hodném chlapovi“.

V noci na dnešek došlo v pardubické čtvrti Studánka k tragické události. Ve dvojgeneračním domě došlo k násilné smrti sedmiletého chlapce, který teprve začal chodit do školy. Údajným pachatelem trestného činu má být jeho čtyřicetiletý otec, kterého zatkli kriminalisté. Nyní se rozhoduje, zdali je muž za činy trestně zodpovědný, teoreticky mu hrozí výjimečný trest.

Podle televize Nova však v době činu nebyl v domě sám. Na místě se měli pohybovat i prarodiče dítěte a právě jeden z dospělých údajně zavolal záchranku. Předmětem hovoru na tísňovou linku však podle všeho nebylo zraněné dítě.

Podle Blesku totiž mluvčí pardubických záchranářů Aleš Malý potvrdil, že posádka v noci vyjížděla k dospělému muži, až na místě bylo nalezeno malé dítě v bezvědomí. Okamžitě byla zahájena resuscitace a provedeny urgentní chirurgické úkony, ani po hodině se však nepodařilo obnovit činnost srdce a pacient byl prohlášen za mrtvého.

Okolo jedné hodiny ranní pak na místo vyrazili policisté i kriminalisté. Šokovaní sousedé neskrývali překvapení. „Vůbec to nechápeme, jsme z toho v šoku. Byl to hodný chlap, o rodinu se staral, měl normální zaměstnání,“ sdělili serveru iDnes.cz.

V domě má bydlet i matka dítěte s jeho sourozencem, ta už se ovšem tak dobré pověsti netěší. „Jeho žena měla nějaké problémy, i s alkoholem, o děti se odmítala starat,“ popsali sousedé.

Podle Novy má být během následujících 48 hodin rozhodnuto o vazbě, ve vzduchu visí výjimečný trest. O dramatu na místě činu však dostatečně svědčí slova policejní mluvčí. „Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt,“ řekla Janovská Blesku.

Témata: vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích (13. 5. 2019) krimi Policie ČR